Lavendelskorpor á la Provence

tusen

Tack alla ni som kom och besökte oss den 12 augusti på Tusen trädgårdar! Fint väder och fullt med besökare i både trädgårdar, kafé och vid växtförsäljningen. Välkommen åter!

Här kommer receptet på skorporna vi bjöd på:

Lavendelskorpor á la Provence – ca 60 kakskorpor
100 g hasselnötter
50 g mandel
100 g mörk choklad
150 g smör
2 dl socker
1 dl honung
1 ägg
3–4 msk lavendelblommor
1 msk vaniljsocker
knappt 6 dl (350 g) vetemjöl
2 tsk bakpulver

Hacka mandel, nötter och choklad grovt. Hacka lavendelblommorna. Lägg åt sidan.
Rör smör, socker och honung poröst, blanda i ägget och mjölet – som först blandats med vaniljsocker och bakpulver – och allt det hackade.
Forma degen med lätt mjölade händer till sex ganska smala rullar (lika långa som kortsidan på bakplåten). Lägg dom tre och tre på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till längderna ordentligt med handflatan.
Grädda i knappt 200°C ca 15 minuter. låt svalna ca 15 minuter, skär längderna med vass kniv i sneda, smala bitar. Vänd ena snittytan uppåt och grädda ytterligare 10 minuter. Låt kallna.